2012. augusztus 19., vasárnap

Luca szett Dórinak


Elkészült a nagy mű! Neve Luca lett... vajon miért? Mert olyan sokáig készült, mint a lucaszéke :) Dóri kívánsága még hónapok ezelőtt valahogy így hangzott: "legyen olyan, mint egy királyi ékszer!"

Sajnos nem volt lehetőségem a tőlem megszokott fotóminőséget hozni, és még kapocs sincs az ékszeren... de most már úton van, nem várhattam tovább :)

Csepp és ovál formára csiszolt tűz-achát ásványokat foglaltam be, a kövek színe határozta meg a felhasznált színeket. Így jöttek a tüzes, színátmenetes, gyöngyházbevonatos csiszoltak, és hogy egy kicsit enyhítsem a lángolást, feketével kereteztem.

Valahogy mindig úgy érzem, hogy az ásványok mellé már nem kívánkozik a Swarovski kristály, ezért is van az, hogy csak nagyon ritkán fűzöm őket a kövek mellé. Most is kimaradtak, és ez szerintem így jó.

A fülbevalóban és a nyakékben használt nagyobb rombuszformát külön medálként is megfűztem, a képek róla hamarosan érkeznek :)


Zipp

Kis egyszerű, RAW alapra virág. Most ilyenem volt, néha kell a kikapcs :) Csillivillámos forma, csak hogy kicsit kizökkenjek a sok kerekedésből (bár az előző csillag is már ennek az előszele volt :D).


Be a Star! :D

Egy kis rawoskodás a nálam oly ritka türkizzel. Nem is olyan rossz ez a szín! :D


2012. augusztus 18., szombat

Mese mese mátka

Régi mintákhoz nyúlok... a Mese egyike az elsőknek. Az első igazi sikerélmény, az első olyan tervezés, ami már stílusban illik a "nagyok" közé. Jó érzés látni, hogy ez az ősi minta még mindig megállja a helyét az ékszereim közt, pedig azóta - több, mint három év alatt - sokat fejlődtem.

Egy kis változtatás azért történt, optimalizáltam a mintát 9/0-ás helyett 11-es gyöngyökre, mert abból tartok sokfélét :) Így kicsit finomabb is lett, nem szimpatizálok a nagy fajta kásákkal.

Akkor tehát egy kék és egy zöld, az egyszerűség jegyében.


Isadora

Népszerű minta, de megunhatatlan. Azt gondoltam, nem is biztos, hogy lesz még ütős színösszeállítás belőle, de a dolog igazából magától jön, pakolgatok, rendezgetek, variálok... és alig ismerek a végeredményre. Ezek tényleg azok a kis egyszerű, szolid ékszerek, amik régebben ebből a mintából kisültek? Hááát, nem :) Egy elegáns zöld, és egy vadító tüzes. Üdv!


2012. augusztus 17., péntek

Mona Lisa

Egyik kedvencem ez a minta, hát fűztem ismét. Nem volt színben illeszkedő 6 mm-es kristályom, ezért pyramid gyöngyökkel helyettesítettem, sikerrel. Ugyanúgy kijön minden, mint a kristályokkal. Örültem neki, mert ezek a pirosas-narancsos, tűzszínű gyöngyök már az elején nagyon megfogtak, és minél előbb fel akartam őket használni. A színváltós rivoli középen pedig még egyet dob rajta... Isabelle medálom után most már elégedett vagyok a narancs-lila párosítással - miket beszélek, egyenesen szerelmes vagyok belé :) 


Szilmarilok

A Kristályboltban tett randalírozásomkor begyűjtött tetemes mennyiségű navette kristály most végre lehetővé tette, hogy szívfájdalom nélkül használjam fel őket többedmagukkal... eddig úgy gondoltam, luxus egy medálba három darabot beletenni, hiába is voltak ilyetén ötleteim. Nade most! Végre megszülethetett Tolkien regénye után ez a kis minta, mely a Szilmaril névre hallgat. A képekre tekintve azt hiszem, nem kell magyaráznom semmit, aki olvasta a trilógiát (netalántán a Szilmarilok című művet is), úgyis tudja, miről beszélek. Hivatalos megfogalmazás szerint:


" A három szilmaril Fëanor, a tünde kovács műve, bennük fénylik Valinor, az istenek hazája két sugárzó fájának világa. Morgoth, a Sötét Úr azonban elragadja őket, és ezzel kitör a háborúság közte és a tündék között. Egy szilmarilt sikerül visszaszerezni a szerelem hatalma által - s végül, az utolsó csata után, melyet az istenek oldalán vív tünde és ember a sötétség erői ellen, mindhárom szilmaril a helyére kerül: egyből csillag lesz az űrben, egy a tengerbe hull, egy a tűzbe."


A gyűrűk urában Arwen ékszerével kapcsolatban találkozhatunk vele, hiszen ebben a medálban a csillaggá vált Szilmaril fénye ragyog.

No, akkor lássuk is a képeket :) Élőben a kristályszínű verzió sokkal szebb, csodálatos fénnyel csillog. Egészen hihetetlen volt napsütésben ránézni, hiszen éjjel készült... így sikerült magamat is meglepni :) Megnyugodtam, hogy megérdemli ezt a megtisztelő nevet.



2012. augusztus 16., csütörtök

Leeloo

Egyik kedvenc filmem Az ötödik elem. Nem mai darab, de attól még igen jó. Nemrég újra megnéztük, és muszáj volt egy Leeloo-s medált fűznöm :) A színeket azt hiszem nem kell magyarázni, körben látható a négy elem köve, középen pedig történik a "naaagy bádábummm!". A Facebookon már meg is lett a gazdája az egyik kolléganőm személyében :)



Toll a füledbe mozgalom! - új felvonás :)

A kedvenceim a tollas fülesek, így készült mégy egy. A Pyramid gyöngyök is a kedvenceim, szóval két legyet ütök egy csapásra!


2012. augusztus 15., szerda

Magicka + Magicka Grande

Előszedtem Magicka mintáját, mivel a vásárokon elég népszerű szokott lenni. Ki akartam próbálni, hogy a gömbölyű teklák helyébe tudok-e pyramid gyöngyöket tenni, de sehogy sem jött ki az eredeti minta, így átalakítottam. Hát, örülök neki, hogy nem jött ki :) Így született Magicka Grande, a tüskésvirág :)


2012. augusztus 14., kedd

Sparky

Az új szívecskék felhasználásával készült medálkák. Csillognak, mint a fene, ezért lett a nevük Sparky. A zöld volt az első, és annyira megtetszett, hogy mindjárt kellett még másik hármat is csinálni. Annyira jól mutatnak így együtt ezek az élénk színek, és a rengeteg kristály! Mintha tényleg egy kincsesládából szedtem volna elő őket :)


2012. augusztus 9., csütörtök

Bevásároltam :)

Végre feljutottam a Kristályboltba, hogy elhozzam a pályaművemet, és hogy elköltsem az utalványt, amit nyertem. Most jut eszembe, itt még meg sem osztottam, mivel neveztem be? Hát most az is megtörténik :) Ismét a harmadik helyet sikerült megszereznem. És hát ismét hatalmas élmény volt szinte korlátok nélkül randalírozni a boltban, és marokszám pakolni a szebbnél szebb kristályokat a kosaramba :) Olyan dolgokat igyekeztem vásárolni, amikre máskülönben sajnálnám a pénzt, ritkábban használt vagy kipróbálásra váró formákat, színeket részesítettem előnyben. Így történt, hogy fűzhető szívből jött a legtöbb, aztán jöttek a rivolik és navettek, cseppek. Azért egy-két zacsi bicone-t is elhoztam, a rend kedvéért :) Felfrissült a kristály-táram, van miből készülgetni a 20-ai vásárra :)









2012. augusztus 5., vasárnap

Amaryl

Készül most egy nagyobb mű, ásványbefoglalásokkal, és ennek egyik kiegészítő elemét ragadtam ki külön medálnak. Csücskös "szirmai" folytán jutott eszembe az Amarillisz virág, így lett a medál neve Amaryl. Mindjárt készült három (vásárra fűzök), ahány szín, annyi hangulat. A fekete-ezüst a kedvencem, az olyan kis elegáns lett :) A világoskék-átlátszó meg egyszerűen fotózhatatlan, élőben nagyoncsillogó, jeges hatású.




 
Fele királyságom... Zsuuu gyöngyékszerei - by Templates para novo blogger