2009. november 12., csütörtök

Achát befoglalósdi folytatása - Athina bogyóval

Múlt hét kedden volt az építész szakestélyünk, ami egyben gyakorlatilag az egyetlen alkalom, amikor fel tudom venni a szép nagyestélyi ruhámat, ami bordó-fekete, néhol apró világos mintákkal. Vettem már ehhez a ruhához több ékszert is, amiket szintén csak akkor viselek, amikor ez a ruha van rajtam, szóval nem sűrűn... de persze erőteljesen nőből vagyok, és mivel gyöngyitisz fertőzésem óta nem volt szakestély, nem tudatosult bennem, hogy a ruhához nincs gyöngyékszerem. Hát hétfő délután bekattant, hogy nekem muszáj lesz teleaggadni magam gyönggyel, még a végén csalódnak bennem a szaktársak - az utóbbi fél évben szinte csak gyöngyöket láttak rajtam -, úgyhogy nekiültem, befejeztem az achátköves szettet. Illetve csak félig, mert maradt még egy karkötőre való gyöngy, azt még valamikor meg szeretném fűzni. Mindenesetre lett füles, jónagybelógós, meg egy gyűrű is.

A füles bogyója saját szerzemény, az első bogyóm, és úgy éreztem, kellene neki valami nevet adni. Hát, nem voltam túl kreatív, VeZsuzsi után szabadon az aznapi névnapok között nézelődtem, és az Athinára esett a választásom. Úgyhogy íme, bemutatom nektek Athina bogyót! Ha van rá igény, megrajzolom a mintáját is, de igazából marha egyszerű dologról van szó, szerintem képről is menne bárkinek.

A gyűrű pedig egyszerűen a Dante medál eleje, négyszöges formációban - jól van, nagyon éjszaka volt már ;)

Íme a szett:


Nameg a bogyó jó nagyban, tudom, hogy tökegyszerű, de büszke vagyok rá :)


Ez pedig a medál hátulja, erről véleményt szeretnék kérni, mert nem hiszem el, hogy ezt mindenki így csinálja, de igazából egy befoglalós medál hátulját se láttam még élőben. Bazinagy meló volt, de nem hagyhattam meg lyukasan, mert állandóan elfordult benne a kő. Hogyan kellene ezt csinálni? Segítsetek!


4 megjegyzés:

  1. That's amazing! Great colours and shapes.

    VálaszTörlés
  2. Húúú! nem semmi, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Kedves druszám! :-)

    Szép lett nagyon ez a befoglalás, különösen, hogy még nem rég óta foglalkozol gyönyékszer készítéssel. Én általában nem szövöm be a befoglalt kő hátát, anélkül is szorosan állnak a foglalatban, de ha elforgott a kő, akkor helyesen tetted, hogy "bestoppoltad". Így biztos stabil marad.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik ez a szetted! Különösen a vörös gyöngy szépsége... És nagyon ügyesen megoldottad.

    VálaszTörlés

 
Fele királyságom... Zsuuu gyöngyékszerei - by Templates para novo blogger