2012. augusztus 17., péntek

Szilmarilok

A Kristályboltban tett randalírozásomkor begyűjtött tetemes mennyiségű navette kristály most végre lehetővé tette, hogy szívfájdalom nélkül használjam fel őket többedmagukkal... eddig úgy gondoltam, luxus egy medálba három darabot beletenni, hiába is voltak ilyetén ötleteim. Nade most! Végre megszülethetett Tolkien regénye után ez a kis minta, mely a Szilmaril névre hallgat. A képekre tekintve azt hiszem, nem kell magyaráznom semmit, aki olvasta a trilógiát (netalántán a Szilmarilok című művet is), úgyis tudja, miről beszélek. Hivatalos megfogalmazás szerint:


" A három szilmaril Fëanor, a tünde kovács műve, bennük fénylik Valinor, az istenek hazája két sugárzó fájának világa. Morgoth, a Sötét Úr azonban elragadja őket, és ezzel kitör a háborúság közte és a tündék között. Egy szilmarilt sikerül visszaszerezni a szerelem hatalma által - s végül, az utolsó csata után, melyet az istenek oldalán vív tünde és ember a sötétség erői ellen, mindhárom szilmaril a helyére kerül: egyből csillag lesz az űrben, egy a tengerbe hull, egy a tűzbe."


A gyűrűk urában Arwen ékszerével kapcsolatban találkozhatunk vele, hiszen ebben a medálban a csillaggá vált Szilmaril fénye ragyog.

No, akkor lássuk is a képeket :) Élőben a kristályszínű verzió sokkal szebb, csodálatos fénnyel csillog. Egészen hihetetlen volt napsütésben ránézni, hiszen éjjel készült... így sikerült magamat is meglepni :) Megnyugodtam, hogy megérdemli ezt a megtisztelő nevet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Fele királyságom... Zsuuu gyöngyékszerei - by Templates para novo blogger